kijelzővédő fólia

Az Oppo Reno 8 Lite megérkezett

Az Oppo pár nappal ezelőtt bemutatta az új Reno 8 Lite-ot. Ha közelebbről megnézed ezt a középkategóriás okostelefont, hamar észreveszed, mire figyeltek a tervezéskor a márka szakemberei: a fotózásra. Ezenkívül van a telefonban egy nagy teljesítményű akkumulátor, amely anélkül jeleníti meg az információkat, hogy rá kellene nézned a kijelzőre.

A középkategóriás okostelefon megfelelő kamerateljesítménnyel és erős Snapdragonnal érkezik

A Reno 7 nem olyan rég mutatkozott be, és az Oppo ismét egy újabb mobiltelefonnal ostromolja a középkategóriát a legújabb fejlesztésével. Ezzel a modellel egy szintén megfizethető, ámde tisztességes teljesítményű okostelefon piacra dobása volt a cél. Valljuk meg őszintén, ez sikerült is neki, amellett, hogy az új készülék inkább egy modell frissítésnek tűnik, mint egy teljesen új telefonnak.

Az Oppo Reno 8 Lite június elejétől lesz elérhető az európai kereskedőknél.

Az Oppo hű maradt önmagához

Ha összehasonlítjuk a Reno 7 és a Reno 8 Lite technikai adatait, akkor elég nehezen találunk különbségeket. Mindkét okostelefon 6,43 hüvelykes AMOLED kijelzővel készül, 2400 x 1080 pixeles Full HD+ felbontással. A Lite verzió azonban csak 60 Hz-es frekvenciát tartalmaz, míg a Reno 7 90 Hertz-et. A két mobiltelefon kialakítása is azonos. Mindkét készüléknek lekerekített sarkai vannak, a bal felső sarokban található a 12 megapixeles szelfikamera. Az Oppo Reno 8 Lite két színváltozatban érkezik: a matt „Cosmic Black” és a színes „Rainbow Spectrum” elnevezésű mobilok küzdenek meg a piacon a vásárlók kegyeiért. A jól ismert hármas kamerarendszer 64 megapixeles főkamerával újra a hátlapon kapott helyet. A készülék rendelkezik makró és monokróm objektívvel is, mindegyik két megapixeles. A két nagyméretű lencsét az úgynevezett Dual Orbit Lights veszi körül, amelyek az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően világítanak. Ezenkívül a gyűrű alakú LED-ek tájékoztatnak bennünket arról, ha üzenetünk érkezett.

Nagyobb teljesítmény a Reno 8 Lite-ban

Ami a teljesítményt illeti, az Oppo Reno 8 burkolata alatt valamivel több van, mint a Reno 7-ben, itt tetten érhető a fejlődés. Mert itt van egy Qualcomm Snapdragon 695 SoC 8 GB teljesítményű chip. A processzor nyolc magot használ, amely akár 2,2 GHz-es teljesítménnyel rendelkezik. A grafikus chip egy Adreno 619 GPU. A 128 GB-os belső memória microSD-vel is bővíthető. Amennyiben Oppo mobil telefonod van, a ProtectFol webáruházban széles választékban találsz kijelzővédő fóliát, hogy sokáig tudd élvezni a középkategóriás készüléknek a szolgálatait. Ügyelünk arra, hogy a legújabb modellek érkezése után, amilyen hamar csak lehet, a kínálatunkban megtaláld a megfelelő képernyővédő fóliát, tokot és egyéb mobil kiegészítőket.

Hol a különbség az előző modellhez képest?

A Reno 8 Lite 4500 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely 33 wattos SUPERVOOC technológiával gyorsan tölthető. De akkor hol az a jelentős különbség, ami miatt érdemes volt a Reno 8-at a piacra dobni? A kissé gyengébb előlapi kamera és az alacsonyabb frissítési gyakoriság mellett az Oppo Reno 8 Lite kifejezetten örül a jobb SoC-nek. A legnagyobb különbség valószínűleg az új 5G mobilkommunikációs szabvány használatának lehetőségében rejlik, és ezt még nem tudta a hetes széria. A titok nyitja talán ott keresendő, hogy az Oppo sem akart lemaradni ezzel a jól bevált mobiljával az 5G használatának lehetőségéről és inkább gyorsan elérhetővé tette a Reno 7 frissített változatát.