humboldt múzeum

Berlinben végül megnyílt a hatalmas kulturális központ, a Humboldt Fórum, amely több millió látogatóra vár

A Kulturális és Múzeumi Központ célja évente mintegy ezer rendezvény megszervezése. Jelenleg hat kiállítás látható.

BERLIN vadonatúj, hatalmas múzeumi komplexuma, a Humboldt Forum kulturális központ kedden végre megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. A koronavírus -járvány miatt megnyitása csaknem két évvel késett.

A The Art Newspaper szerint jelenleg hat kiállítás található az elefántcsont világkereskedelem történetéről, valamint az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség csökkenésének társadalomra és demokráciára gyakorolt ​​hatásairól. Szintén látható a Berlin Global elnevezésű interaktív állandó kiállítás , amely különböző szempontok szerint foglalkozik Berlin viszonyával a világhoz, a városnak a forradalomhoz, háborúhoz, szórakoztatáshoz és divathoz való kapcsolódásával.

Az egyik kiállítás a 18. századi Alexander és Wilhelm von Humboldt testvéreknek szól, akik a múzeumkomplexum nevét adták . Alexander természettudós, kutató és földrajztudós volt, Wilhelm politikai elméletre és nyelv- és történelemfilozófiára szakosodott.

A KULTURÁLIS ÉS MÚZEUMI KÖZPONT célja évente mintegy ezer rendezvény megszervezése, a látogatói cél pedig évi hárommillió vendég. Jelenleg hat kiállítás látható.

A Művészeti Újság beszámolója szerint az épület alagsorában, valamint egy 2008 -ban feltárt középkori kolostorban láthatók néhány történelmi palotafal maradványa, valamint egy 2008 -ban feltárt középkori kolostor. A terület történetét egy történelmi kiállítás vizsgálja.

BERLINI Múzeum -szigeten található Humbolt Fórum építési munkálatai 2009 -ben kezdődtek. 2018 -ban a Helsingin Sanomat meglátogatta az építkezést. A cikk arról számolt be, hogy az épületet áthelyezik az Etnológiai Múzeumba, az Ázsiai Művészeti Múzeumba és a Berlini Városi Múzeumba.

Berlin etnológiai és ázsiai művészeti gyűjteményei lesznek láthatók az épület nyugati szárnyának második és harmadik emeletén, amely szeptember 22 -én nyílik meg. Többek között ott van Japánról szóló szekció teaszobáival, kínai császári művészetével és afrikai gyűjtemények részeivel.

A keleti szárny második és harmadik emelete, valamint egyéb etnológiai és ázsiai kiállítások 2022 elején nyílnak meg. Olyan szekciókat mutatnak be, amelyek például az iszlám és Délkelet -Ázsia színházi hagyományainak globális sokszínűségével foglalkoznak.

A nyári hónapokban táncelőadásokat, filmvetítéseket, koncerteket és előadásokat tartanak a Humboldt Fórumon, valamint szabadtéri fesztivált.