reiki kezelés menete

Reiki kezelés lépésről lépésre

Hogyan történik egy reiki kezelés? Aki még nem próbálta, nem tudhatja, hogy megvan a maga menete. Vannak nagyon fontos lépései és természetesen bizonyos információkkal tisztában kell lenniük azoknak, akik szeretnének belevágni egy reiki kezelésbe.

Oszlassuk el a tévhiteket

Sokan szeretnének tudni, hogy fel kell -e készülniük kényelmetlen érintésekre. A reiki érintésterápia, de semleges érintés az alapja. A test bármely része felett tartani a kezet, akár időnként fél órán keresztül is, bizony igen kimerítő lehet. Az érintés abból a szempontból is fontos, hogy a fogadó és a kezelő is sokkal erősebben tapasztalhatja meg az energetikai áramlást. Természetesen ez az érintés nem lehet kényelmetlen, kellemetlen, olykor csak egészen finom, ujjbegyes érintésről van szó.

A kezelést egyébként bárki adhatja, ha elvégezte a reiki tanfolyamot és szert tett azokra a szükséges alapkészségekre, ami biztosítja a mellékezelés kizárhatóságát. Kezelés és kezelés között egyébként azért van különbség:

  • a reiki csatornázásának erőssége,
  • az energetikai érzékelés mértéke,
  • rutin a különböző tünetekben, a problémák kezelésében,
  • a kezelés körülményeinek, hatásainak pontos ismerete.

A reiki kezelésben szerzett rutint a tanfolyami ismeretek és a gyakorlat adja. Fontos tisztázni azt is, hogy a reiki kezelést végző bármilyen tapasztalt is, diagnózist sohasem ad. Olyan közérzet javító kezelést végez, ami kiegészíti a hagyományos orvoslást és az alternatív terápiákat. A kompetencián túli tanácsadással szintén ugyanez a helyzet.

A reiki kezelés menete 

Jó, ha bizonyos információkkal már rendelkezünk a reiki kezelés előtt. Például az energiaáramlás módjával, a növelésének lehetőségeivel, a jelenségek magyarázatával.

Ki kell alakítani a helyszínt. A reiki kezeléshez ingerszegény környezetre van szükség. Emellett a kezelés megkezdése előtt tisztázni kell a tüneteket, problémákat.

Amikor minden készen áll, a kezelést végző megteremti a belső fókuszt az energia lekérésével, a reiki vezetés kérésével összetett kézzel, aminek természetesen szertartás jellege van. A kezelés alatt szólhat halkan zene, de a csend is tökéletes társ lehet.

A sok apró lépéssel együtt a reiki egy komplex rendszer. Túl rövid időtől komoly hatást várni, vagy túl sok területet egyszerre kezelni általában nem célravezető.

A záró lépés egyfajta értékelés. Meg kell beszélni a kezelés alatt tapasztalt hatásokat. Nyilván, ahogy már említettük, a diagnózis és a tanácsadás elmarad.

A reiki Budapest területén bárki számára elérhető.