muffin alaprecept

A tökéletes muffin alaprecept

Minden konyhatündér ismeri ezt az isteni desszertet, amit úgy hívunk, hogy muffin. Puha, csokis és nem lehet abbahagyni, ezzel mindent elárultunk róla. Tökéletes választás a hétköznapokra, de akár az ünnepekre is, ha valami gyorsan elkészíthető finomsággal szeretnénk várni a vendégeinket.

Szerencsére nem feltétlenül kell cukrászi teljesítményt nyújtani a konyhában ahhoz, hogy teljesen kezdőként is el tudjuk készíteni ezt a mennyei finomságot. Elég, ha egy olyan muffin alaprecept birtokában vagyunk, ami könnyű, mégis tökéletes végeredmény születik belőle. A szuper muffin alaprecept itt megtalálható.

Muffin vagy cupcake?

A muffint nagyon könnyű összekeverni a cupcake nevű süteménnyel, ugyanis mindkettő ugyanabban a sütőformában készül. Valójában azonban a muffin alapreceptje más, mint a cupcake-é. Két különböző desszertről van szó, amik ízben és állagban is eltérnek egymástól.

A cupcake egy minitortához hasonlít, a muffint pedig inkább a péksütemények közé soroljuk. Angliában sokan nemes egyszerűséggel csak úgy hívják, hogy „quick bread”, ami nyers fordításban azt jelenti, hogy „gyors kenyér”. Ezt az elnevezést azokra a tésztafélékre szokás használni, amik sütőpor vagy szódabikarbóna hozzáadásával készülnek. Ahogy összekeverjük a hozzávalókat, máris mehet a sütőbe. Nincs szükség pihentetésre vagy kelesztésre ahhoz, hogy szép és finom édességeket alkossunk. Ez a muffin esetében is igaz.

Hogy készül a muffin?

A muffin hipp-hopp kész van. Csak néhány hozzávalóra, muffin sütőformára és egy szuper receptre van szükségünk hozzá. Az összetevőket csak össze kell kevernünk a megfelelő sorrendben, de azért nem árt odafigyelni pár fontos részletre. Ha figyelmesek vagyunk kizárt, hogy elrontsuk. A csokis finomság ugyanis csak akkor lesz tökéletes, ha kívül ropogósra sül, belül viszont puha marad. A muffin alaprecept önmagában is nagyon jól tud működni, de ízlésünk szerint variálhatjuk. A csokis változat helyett süthetünk vaníliásat is, de akár egy kis töltelékkel vagy magvakkal is nagyon jól fel tudjuk dobni a tésztát.