kolumbiai utazás

Ezért nyerő választás a Kolumbia utazás

Utazás terén mindenkinek más az ízlése, de azt leszögezhetjük, hogy Kolumbia egy rendkívül izgalmas hely. A dolgot tetőzi, hogy a filmekben úgy láthatjuk, mint a kábítószerkartellek és maffiavezérek birodalma. A valóság azonban az, hogy Kolumbia utazás szempontjából ugyanolyan biztonságos helyszín, mint bármelyik másik a világon.

Természeti és épített örökség

Volt idő, amikor Kolumbia Pablo Escobarról, a folyamatos fegyverdurrogtatásról és a rendőrök, illetve bűnözők közötti macska-egér harcról volt híres. Ezek az idők azonban már elmúltak. A kalandkedvelőket le kell lomboznunk, ilyen izgalmakra legfeljebb csak az itt játszódó akciófilmekben számíthatunk. Mint, ahogy minden országban, itt is vannak rosszabb hírű negyedek. Ám, ha ezeket elkerüljük, teljes biztonságban érezhetjük magunkat. Fantasztikus természeti és kulturális örökséget találunk is, arról nem is beszélve, hogy a híres aranyváros, El Dorádó is itt található. Kolumbia utazás szempontjából valóságos kincsesbánya. Életünk során legalább egyszer mindenképp el kell látogatnunk ide. Számtalan felejthetetlen pillanatot élhetünk itt át, amik örök emlékek maradnak.

Ínycsiklandó finomságok

Egy helyet nemcsak a látnivalók miatt érdemes felkeresni, hanem a gasztronómiája miatt is. A helyszínen amúgy is éhesek leszünk előbb vagy utóbb. Miért ne próbálhatnánk ki a helyi specialitásokat? Olyan ételeket, italokat, amiket nem mindennap kóstol az ember. A Kolumbia utazás nem lehet tökéletes a helyi ízek nélkül. A friss gyümölcsöket és tengeri herkentyűket egyszerűen kötelező megkóstolni. Ami azt illeti nem kell sokáig keresgélnünk őket, ugyanis az éttermek, büfék és piacok is tele van velük. Az őrölt marhahús pogácsát sem szabad kihagyni. Ez az egyik legkedveltebb helyi előétel és van vegetáriánus változata is. Az „arepák” étellel is sűrűn találkozhatunk az országban. Ezek kukoricalisztből készült kerek sütemények, amik különböző módon kerülnek tálalásra. Kolumbia jellegzetes levese pedig nem más, mint az „ajiaco”. Ez szintén kóstolást érdemel.