zár kinyitása

Beragadt zár kinyitása – forduljunk azonnal profihoz!

A beragadt zár kinyitása, bár nem ördöngös feladat, a nagyobb anyagi károk elkerülése végett profi kézért kiált.

Mindig a legrosszabbkor jön

Kétségtelen, hogy a beragadt zár esete mindig abban a helyzetben fordul elő, amikor valahová sietünk. Nagyon kellemetlen szituáció ez, ami képes teljes mértékben pánikot kelteni bennünk. Ebben a felfűtött helyzetben pedig hajlamosak vagyunk magunkban felismerni a mindezidáig rejtőzködő zárszakértőt – és olyan hibát vétünk, amelynek helyrehozatala később nemkívánatos, komoly anyagi kárt hoz magával.

A minőség sem garancia mindenre

A tapasztalat sajnos azt mutatja, még a legminőségibb kialakítást élvező zárszerkezet is bemondja egyszer az unalmast – a rendszeres használat és az idő vasfoga bizony megteszi a magáét. Gondoljunk csak bele, hány alkalommal nyitjuk-csukjuk a bejárati ajtókat – és tesszük ezt hosszú éveken keresztül. Ilyen fokozott megterhelés mellett még a legkiválóbb alkatrészek is megkopnak, ami miatt a zár be is ragadhat, ezzel ellehetetlenítve az ajtó kinyitását és becsukását. Ha pedig a zár eleve közép – vagy ennél gyengébb – kategóriás minőségű, akkor a meghibásodás többnyire hamarabb jön, mint azt mi szeretnénk.

A beragadt zár kinyitása – hanyagoljuk a házi praktikákat!

Legyen szó akár körbe forgó kulcsról vagy teljesen mozdíthatatlan zárnyelvről, az internetes „csoda” praktikákat inkább mellőzzük a probléma kiküszöbölésekor. A legtöbben ilyenkor az olajjal való bekenést tanácsolják – ám ezzel többet árthatunk, mint használnánk. Az újabb típusú zárakat bizony a csúszós olaj sem bírja működésre, sőt, ha az anyag beszárad, csak még nagyobb slamasztikába kerülünk. Az akciófilmekből ismert bankkártyás vagy hajtűs megoldást is hagyjuk meg inkább Hollywood-nak.

A beragadt zár kinyitása profi kézért kiáltó feladat

A legokosabb, amit tehetünk, ha azonnal profi szakember segítségét kérjük. A zármester pontosan tudni fogja a probléma megoldásának kulcsát is, hiszen erre a területre specializálódott. A professzionális szolgáltatással pedig akár a zárcserét is könnyen elkerülhetjük, hiszen a mester, több mint valószínű, hogy a helyszínen, azonnal megjavítja a „rendetlenkedő” zárat.