kezzel keszitett ajandek

A kézzel készített ajándék meghittebbé teszi az ünnepet

Az év során több alkalom is van, amikor meg tudjuk ajándékozni egymást. Ott van a karácsony és a húsvét, de a születésnap, névnap is remek alkalmat kínál erre. Mi más lehetne személyesebb, mint egy kézzel készített ajándék? Persze, egyszerűbb lenne bemenni a boltba és venni valamit. Viszont a DIY meglepetésekbe belekerül a szeretetünk is. Ez pedig felbecsülhetetlen értéket ad neki.

Nem kell tökéletes legyen

A kézzel készített ajándék általában nem minden részletében tökéletes. Még a legnagyobb igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy nem pont olyan lesz, mint amilyennek elképzeltük. Pont ez a jó benne! Ettől lesz különleges, ugyanis pontosan ugyanilyet biztosan nem fog mástól kapni. Az apró tökéletlenségek még kedvesebbé, bájosabbá teszik az alkotásunkat. Ebből kiindulva nem kell mesterművésznek lenned. Nem baj, ha nem tudsz profin rajzolni, festeni, agyagozni, decoupage-ozni. Ha van kedved és minimális kézügyességed, akkor hajrá! Ki tudja, milyen csodaszép dolog fog kisülni belőle?!

Honnan inspirálódj?

A kreatívkodás nulladik lépése az ötletelés. Ehhez pedig nem árt inspirálódni. Az internet igazi kincsesbánya kreatív ötletek terén. Olvashatsz kézzel készített ajándékokról szóló blogot, de a kifejezetten képgyűjtésre használt weboldalak felkeresése is egy tuti tipp. A Pinteresten például sokan megosztják a saját alkotásaikat. Innen is sok szuper ötletet meríthetsz. Ha egy-egy technikáról tanulnál is, akkor a témába vágó workshopokra is ellátogatsz. Ezek online és offline formában is elérhetőek. Vannak olyan tanfolyamok is, amik megtanítanak az ajándékkészítés csínjára-bínjára.

Mikor állj neki?

Semmiképp se hagyd az utolsó pillanatra! Már eleve az inspirálódás, ötletszerzés is időbe telik, a megvalósításról már nem is beszélve! Előtte be kell szerezni a szükséges alapanyagokat, eszközöket, kiegészítőket. Számolnod kell a hibázás lehetőségével is. Lehet, hogy csak a második vagy harmadik nekifutásra sikerül az alkotásod. Mindent összevetve érdemes legalább 1 héttel az ajándékozás előtt nekiállnod a munkának.